• Zahráme vám divadielko...

             

            Žiaci 3.A si pripravili pre našich prváčikov dramatizáciu rozprávky Tri prasiatka. Z odpadového materiálu vyrobili na hodinách výtvarnej  výchovy a pracovnej výchovy kulisy, nacvičili si texty a s radosťou sa vybrali do prváckych tried. Veľmi nás potešilo, že sa naša rozprávka páčila a vyslúžili sme si veľký potlesk. 

            Ďakujeme :) žiaci 3.A a Z.Pekaríková

          • Mama je anjel ...

            Týmito slovami začalo vystúpenie malých prváčikov ku Dňu matiek. Predtým však najprv pripravili pozvánky. Celý mesiac trénovali a učili sa texty básní, cvičili piesne a tanečné kroky. Pre maminky vlastnoručne pripravili darčeky : srdiečko, kvietok a náhrdelník. A tešili sa na deň "D". Pekne oblečení a slávnostne naladení, s malou dušičkou očakávali svoje maminky i staré mamy. Pozrieť sa prišli aj ockovia. Po chvíľke tréma opadla a deti zvládli celý program bez chybičky! Krásne recitovali, spievali a tancovali. Pridali aj pieseň o rodine v anglickom jazyku a scénku o separovaní odpadu. Ukázali prítomným rodičom, že sú už naozajstní školáci!

            Odmenou za snahu a poctivé precvičovanie bol potlesk a na druhý deň aj sladké prekvapenie - bábovka,od mamičky,p. Gabrišovej. Ďakujeme !

            Žiaci z 1.B a p.uč. IL

          • Žiaci šiesteho ročníka našej školy navštívili rímsky tábor Carnuntum v Rakúsku

            V dňoch  23. apríla a 7. mája 2024 sa šiestaci našej školy zúčastnili zahraničnej dejepisnej exkurzie v  otvorenom múzeu  rímskeho tábora Caruntum v Rakúsku, ktoré sa radí v celosvetovom meradle k jedinečným strediskám antickej kultúry.

            Preniesť sa a vstúpiť do čias Rímskeho impéria  pomohol žiakom náhľad prostredníctvom úvodného filmu o živote na území rímskej provincie Panónia. Program pokračoval pod vedením slovenských sprievodcov „zážitkovou prehliadkou“, ktorá umožnila nielen vidieť, ale aj zažiť  toto miesto v plnej kráse: prejsť sa po rímskej mestskej štvrti, chodiť po dláždených uliciach s pôvodnou kanalizáciou a vodovodom, vidieť rekonštrukcie domov plebejcov, navštíviť mestské vily patricijov, obchodníkov a remeselníkov, posedieť si u jedného z najbohatších Rimanov v Carnunte alebo v mestskej rokovacej sále, či na starovekých latrínach. Najzaujímavejším bodom programu bola návšteva funkčných rímskych kúpeľov s podlahovým vykurovacím systémom.  

            Prostredníctvom „interaktívnych stanovíšť“ mali žiaci možnosť sa zoznámiť s rímskym umením, kuchyňou, či dozvedieť sa o móde a obliekaní, kultúre, hygiene a stravovacích zvykoch Rimanov. Na záver prehliadky si žiaci pozreli rímsky amfiteáter a pri ňom jednu z najväčších gladiátorských škôl vtedajšej Rímskej ríše, kde si mohli zopakovať a upevniť nadobudnuté vedomosti z dejepisu.

            Cestou späť na Slovensko žiaci ešte navštívili známu rakúsku čokoládovňu Hauswirth, v obci Kittsee, ktorá sa so svojimi výrobkami preslávila nielen v Rakúsku, ale aj po celej Európe, Amerike a Austrálii. 

            M. Porubanová

          • 4. miesto v krajskom kole

            Po víťazstve v obvodnom kole,  kde sme zdolali ZŠ s MŠ Šoporňa, ZŠ Vinohrady nad Váhom, SNP Galanta, ZŠ Pusté Úľany a v okresnom kole kde sme prešli cez ZŠ J.A. Komenského Sereď, ZŠ s MŠ Šoporňa a ZŠ s MŠ VJM Trstice sme sa včera 14. 5. 2024 zúčastnili krajského kola v malom futbale, ktoré sa konalo v Kopčanoch. Žreb nám prisúdil chlapcov zo ZŠ s MŠ Hlohovec, II. ZŠ Komenského Senica a ZŠ s MŠ s VJM Orechovú Potôň. Skupinu sme vyhrali bez prehry a o postup do finále sme si zmerali sily s chlapcami zo ZŠ Mallého Skalica, v ktorom  sme po dobrom výkone nakoniec remizovali a o postupe sa rozhodovalo  v 11-kovom rozstrele. Tam nás bohužiaľ šťastie opustilo a prehrali sme. Chlapci boli veľmi sklamaní a smutní, no ostávalo nám odohrať ešte zápas o 3. miesto. V ňom sme vyhrávali ale nevyužité šance a smolné chyby nás obrali o bronz. Napokon sme teda skončili na 4. mieste, čo považujeme tiež za pekný úspech. Chlapcom gratulujeme a veríme, že dobré výkony, ktoré podali tento rok zopakujú aj v tom ďalšom.  Nás teší hlavne záujem chlapcov reprezentovať školu aj v čase svojho osobného voľna, za čo im patrí veľké „Ďakujeme“.

            Výsledky v skupine :  ZŠ J. F. Sereď - ZŠ s MŠ Hlohovec  4 : 2

                                                   ZŠ J. F. Sereď - ZŠ s MŠ s VJM Orechová Potôň  4 : 3

                                                   ZŠ J. F. Sereď - II. ZŠ Komenského Senica  2 : 2

            O postup do finále :   ZŠ J. F. Sereď - ZŠ Mallého Skalica  3 : 3 ( 1 : 2 pp )

            Zápas o 3. miesto : ZŠ J. F. Sereď - ZŠ s MŠ s VJM Orechová Potôň  1 : 6

             

            Školu reprezentovali : Vydarený Dárius, Božík Michal, Bučko Damian, Koberčík Samuel, Kovár Jakub, Červeň Igor, Hrdlica Damián, Arpáš Jakub, Hudek Matteo, Kulich Maxim, Ľubomír Tomašovič.

             

            M.Ch

          • ELEKTROČAJOVŇA

            Byť „eco-friendly“ nepredstavuje jednorazovú aktivitu, ale zmenu životného štýlu za účelom ochrany životného prostredia jeho neustálou kultiváciou a zachovávaním pre ďalšie generácie. So žiakmi 9.B sme sa preto rozhodli pokračovať v realizovaní ekologických aktivít, a to zapojením sa v rámci blokového vyučovania do projektu o elektroodpade.

            Na úvod sme sa o elektroodpade rozprávali a neskôr aj elektroodpad skúmali. Venovali sme sa aj problému jeho recyklácie, ktorá je základným prvkom nakladania s elektronickým odpadom. Chceli sme poukázať na životný cyklus elektrospotrebičov od ich výroby, cez každodenné používanie až po likvidáciu a ukázať žiakom možnosti vlastného zodpovedného správania sa v tejto téme.

            Spojili sme staré a pokazené, pekné a užitočné a vytvorili netradičnú Elektročajovňu. Miesto, kde si pri dobrom čaji so zvláštnym názvom môžete dať akože opraviť menšie elektrospotrebiče.

            Ďakujeme, že s nami chránite našu prírodu. Našu planétu sme nezdedili po našich rodičoch, požičali sme si ju. Odpad, ktorý vyprodukujeme dnes, nájdu generácie po nás.

            Žiaci 9.B triedy s pani učiteľkami techniky
             

          • EKOKÓDEX

            Máme víťazný ekokódex pre najbližšie certifikačné obdobie

            Ekokódex je umelecké stvárnenie hodnôt školy, ktoré sa týkajú našej zvolenej certifikačnej témy ODPAD. Sú to zásady, ktoré by mali dodržiavať všetci žiaci, zamestnanci školy a každý kto našu školu navštívi. Žiaci ekokódexy vytvárali na tematickom vyučovaní ku Svetovému dňu Zeme, ale aj na hodinách výtvarnej výchovy, techniky a vo svojom voľnom čase. Každá trieda si vytvorila svoj vlastný ekokódex, ktorý následne odovzdala kolégiu. Všetky ekokódexy máme vystavené v oddychovej zóne priestoroch školy. Členovia kolégia spolu odbornou komisiou v piatok 10. 5. 2024 hlasovali a vybrali víťazný ekokódex. Po sčítaní hlasov s vysokým náskokom vyhral na plnej čiare ekokódex 4.A triedy, s počtom hlasov 121, ktorý nás bude reprezentovať najbližšie certifikačné obdobie.  Na druhom mieste sa umiestnil nápaditý ekokódex 7.A a 7.B triedy s rovnakým počtom hlasov 83. A tretie miesto patrí zaujímavému ekokódexu 6.D triedy s počtom hlasov 72.

            Na záver si poprajme, aby sme sa zžili s pravidlami a tie sa stali našou každodennou rutinou nielen v škole, ale aj doma!

            Tím kolégia Zelenej školy!

          • PAPIER?  ÁNO, ALE NIE OBYČAJNÝ

             

            Papier z Papierničky Petrus nie je len taký obyčajný. Presvedčili sa o tom žiaci šiesteho ročníka. Čím sa líši od iných papierov?  Každý hárok je jedinečný, je vyrábaný ručne a materiálom na jeho výrobu je bavlna. Na rozdiel od bežného papiera (vyrobeného z dreva) tento sa vekom nestáva krehkým a tiež nestráca svoju farbu. Majster dielne nám najskôr vysvetlil z čoho, v čom a ako sa tento zvláštny papier vyrába a potom si každý vlastnoručne vyrobil svoj hárok kvetinkového papiera v tvare srdca. Tiež sme sa dozvedeli históriu papiera – kedy a ako vznikol a na čo sa v minulosti písalo. Dozvedeli sme sa aj to, kto tento papier používa – vládni činitelia aj pani prezidentka. Na záver sme si mohli kúpiť hárok papiera s vodotlačou, obálku, pohľadnicu či magnetku. Keďže bol krásny, slnečný deň, urobili sme si aj prechádzku na blízku rozhľadňu Lipovec. Z jej vrcholu bolo vidno široko – ďaleko.  Až na Mohylu  na Bradle z jednej strany a mesto Senica z druhej strany. Toto všetko sme zažili štvrtok 9. mája na technickej exkurzii v súkromnej papierni Petrus v obci Prietrž.

            Chceme pochváliť všetkých zúčastnených žiakov za ich slušné správanie.

            Mgr. Petrášová, Mgr. Uhnáková a žiaci 6. ročníka

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje